pechelimzaedno.net» Щастливите хора

Щастливите хора



Щастливите хора правят много неща. Отделят време, за да изразяват благодарност, да поддържат взаимоотношения, изпълнени с обич; посвещават се на смислени цели, наслаждават се на малките удоволствия в живота и т.н., и т.н. Но те никога

1. Не се бъркат в работата на другите
Забравете какво правят другите. Спрете да гледате какви са и какво имат. Вие вървите по своя път. Често причината за несигурността ни е, че сравняваме нашите вътрешни обстоятелства с видимите прояви на всички останали. Слушаме шума на света вместо себе си. Спрете сравненията! Слушайте вътрешния си глас. Гледайте собствената си работа. Не позволявайте нечие невежество, негативност и драми да ви попречат да бъдете най-доброто, на което сте способни. Продължавайте да правите това, което в сърцето си знаете, че е правилно, за вас самите. Защото, когато сте концентрирани върху смислена работа и сте в мир със себе си, нищо не може да наруши спокойствието ви.

2. Не търсят от другите потвърждение за своята ценност
Когато се задоволите просто да бъдете себе си, без да се сравнявате и да се състезавате с другите, всички, които си заслужава, ще ви уважават. И най-важното,вие сами ще се уважавате. По какъв начин позволявате другите да ви определят? Какво бихте правили различно, ако никой нямаше да ви съди?Истината е, че никой няма право да ви съди. Хората може да мислят, че ви познават, но не могат да усетят какво преживявате. Те не живеят вашия живот. Затова забравете какво мислят и казват за вас. Тези, които ви приемат, са ваши приятели. Тези, които не ви приемат, са ваши учители. Ако някои ви нарече нещо, и то е вярно - няма проблем, защото е вярно. Ако някой ви нарече нещо и то не е вярно - няма проблем, защото не е вярно. Така или иначе какво ви наричат другите не е ваш проблем. Техен проблем е. Какво вие наричате себе си и какво решавате да станете, това е ваш проблем.

3. Не разчитат на външни хора или събития, за да бъдат щастливи Нещастието лежи в пропастта между това, което имаме сега, и онова, от което мислим, че се нуждаем. Но истината е, че нямаме нужда да придобиваме нищо повече от това, което вече имаме. Не се нуждаем от ничие разрешение, за да бъдем щастливи. Не оставяйте щастието ви да бъде държано като заложник. Вие сте човекът, който може да го избере и да го изживее. Колкото по-скоро спрете да държите хората и нещата около себе си отговорни за вашето щастие, толкова по-щастливи ще бъдете. Ако в момента сте нещастни, за това не е виновен друг. Поемете пълната отговорност за собственото си нещастие и веднага ще придобиете способността да се чувствате по-щастливи. Огромната част от щастието и нещастието зависи не зависи от ситуацията, а от начина, по който гледаме на нея. Дори и нещата да не са съвършени в момента, замислете се за всичко красиво около себе си. Винаги има причина да се усмихнете.

4. Не упорстват в негодуванието Нека днес бъде денят, в който призраците от миналото спрат да ви досаждат. Това, което се е случило в миналото, е само една глава от вашата история. Не затваряйте книгата, просто обърнете страницата. Всички сме били наранявани от други хора или от собствените си решения. И докато болката от тези преживявания е нещо нормално, понякога тя се задържа прекалено дълго. Чувството на негодувание ни кара да преживяваме същата болка отново и отново и ни е трудно да се отърсим от нея.Решението е прошката. Тя позволява да се фокусирате върху бъдещето, без да се борите с миналото. За да разберете пълния потенциал, който е пред вас, трябва да си простите за всичко, което вече е зад вас. Без прошка раните не могат никога да бъдат излекувани и да се постигне личностно израстване. Това не означава, че изтривате миналото, а че се освобождавате от негодуванието и болката, и вместо това избирате да вземете урок от случката и да продължите живота си.

5. Не прекарват времето си в негативна среда Не можете да правите положителни избори за живота си, без да имате среда, която прави тези избори лесни, естествени и приятни. Затова защитете духа си от замърсената среда на негативни хора.Когато хората около вас се държат като жертви, когато непрекъснато се оплакват колко е несправедлив животът, например, и искат от вас да се съгласите, да им предложите утеха и да се включите в техните жалби, тръгнете си. Влезете ли в играта на негативността, винаги губите.Дори когато сте сами, създайте положително пространство в съзнанието си. Откажете се от мислите, които ви карат да се чувствате зле, или поне от тези, които най-много ви тормозят, и вижте как това променя живота ви. Отрицателните мисли са безполезни. Единственото, което ви дават, е едно фалшиво аз, което страда без причина.

6. Не се противят на истината Това  е смъртоносен капан: да прекарваме живота си, като се учим да лъжем. Лъжите дотолкова се врастват в съзнанието ни, че става невъзможно да виждаме, да казваме и да изживяваме истината. Един живот се разпада лесно, ако е бил скрепен от лъжи. Ако се съпротивлявате срещу истината, ще изживявате по една лъжа всеки ден, докато истината обсебва мислите ви нощем. Не можете просто да избягате от вашата истина, като се преместите от едно място на друго.Така че, не се огъвайте, не разводнявайте нещата, не се опитвайте да скриете истината със заблуди, не поправяйте душата си според модата или според това какво се харесва. По добре е да не дадете обяснение или извинение, отколкото да дадете фалшиво. Изисква се смелост и сила да приемете истината, но това е единственият начин да живеете истински. Приемете това, което е, прегърнете го изцяло и живейте заради възможностите, които са пред вас.